Vleuten Versterkt - Terugkoppeling Ouderbijeenkomst

  • jan 2023
  • Diana Kwakman
  • 408
Diana Kwakman
Updates Vleuten Versterkt
  • Alle leden mogen wijzigen

πŸ“… 14 december, 20:00-21:30

πŸ‘₯ Ouders van kinderen in groep 8 of de brugklas

Naast het perspectief van de jongeren en professionals, speelt de ervaring van ouders een belangrijke rol in het leven van de jongere. Maar tot hoe ver gaat die invloed? En in hoeverre zijn zij, en voelen zij zich verantwoordelijk voor het geluk van hun kind?

Deze vragen hebben wij met meerdere ouders in Vleuten besproken in een interactieve sessie. Wat hieruit bleek, is dat tegenslagen ook leermomenten zijn. Wanneer het namelijk iets minder goed gaat met je kind, leg je de lat bijvoorbeeld wat lager of krijg je een bepaald inzicht. EΓ©n van deze inzichten is dat niet gelukkig zijn ook bij het leven hoort. Het gaat erom hoe je ermee omgaat.

β€œWat is geluk? Geluk is het kunnen omgaan met ongeluk. Het is niet altijd alleen maar leuk.”

Met de acceptatie dat je kind dus niet altijd gelukkig is of kan zijn, omarm je ook sneller dat je kind is zoals die is. Daarmee leg je automatisch minder druk op je kind. De manier waarop deze ouders dat doen is een inspiratie voor het verdere onderzoek en voor het ontwikkelen van een aanpak.

Ouder interviews

Naast deze bijeenkomst gaan we graag nog verder in gesprek met een aantal ouders. Ben jij een ouder in Vleuten met een kind in groep 7/8 of de brugklas en wil je jouw ervaringen delen rondom de verantwoordelijkheid voor het geluk van je kind? Meld je dan via onderstaande link aan voor een klein interview (van 20 min)!

https://calendly.com/bo_garage2020/interview-vleuten-versterkt?month=2023-01