VRAAG VANUIT DE JONGERENGARAGE

 • jun 2023
 • Jacqueline van Aalst
 • 5
 • 410
Jacqueline van Aalst
JongerenGarage
 • Evelyn Visschedijk
VRAAG VANUIT DE JONGERENGARAGE

Twee teams van JongerenGarage editie 1 & 2 gaan door als één team. Samen gaan wij doorontwerpen in onze projecten om feedback te krijgen van jongeren over hun jeugdhulptraject (en jongeren meer grip te geven op hun traject). We werken hiervoor samen met Enver en Cardea.

Om deze iteratie echt te kunnen maken, hebben we jouw hulp nodig. We zijn op zoek naar tools of spellen die nu al door jeugdhulpprofessionals worden ingezet in hun contact met jongeren. Dus ben je ambulant werker, pleegzorgmedewerker of werk je op een groep, laat ons dan weten welke tools of spellen jij gebruikt in het gesprek met kinderen en jongeren en vertel kort wat er aan werkt (en/of wat je mist). Zo kunnen wij kijken wat jullie al gebruiken, wat werkt en waar nog behoefte aan is.

Natuurlijk hebben niet alleen wij hier iets aan. Want als jullie in de reacites schrijven welke spellen of tools jij gebruikt, kan iedereen nieuwe dingen zien en gaan gebruiken! Je mag ons ook altijd mailen op jacqueline@garage2020.nl. Dankjewel!

Reacties

5 reacties, meest recent: 11 juli 2023
 • Dankjewel @evelynvisschedijk! Het is volgens mij ook echt leuk en handig voor jeugdhulpprofessionals om een overzicht te gaan hebben met welke spellen en tools je allemaal tot je beschikking kunt hebben :-))

  Jacqueline van Aalst
 • Aangepast op 11 juli 2023

  De tips van collega's vanuit Levvel @jacquelinevanaalst

  1. "Verliefd en Seksboek": Dit lijkt een boek te zijn dat mogelijk informatie en begeleiding biedt over liefde en seksualiteit voor jongeren.
  2. "Qpido meisjeskwartet": Dit spel lijkt een kwartetspel te zijn dat specifiek gericht is op meisjes en mogelijk onderwerpen behandelt zoals relaties, seksualiteit en gezonde grenzen.

  3. "Seksganzenbord": Dit is waarschijnlijk een spel dat draait om het verkennen van seksualiteit en het bespreken van onderwerpen die daarmee verband houden.

  4. "Rondkomen" spel: Dit spel, genoemd door het Expertisecentrum ONV (overgang naar volwassenheid) , richt zich op het ontwikkelen van een gezonde financiële huishouding en kan jongeren helpen bij het begrijpen van financiële aspecten van hun leven.

  5. "Gesprekskaarten" over de Big5: Deze kaarten zijn bedoeld om gesprekken te bevorderen over onderwerpen die van belang zijn voor het toekomstplan van de jongere, zoals ondersteuning, wonen, school/werk, inkomen en welzijn.

  6. "Behoeftekaartjes": Deze tool kan worden gebruikt om de behoeften van jongeren in kaart te brengen en hen te helpen bij het identificeren en bespreken van wat belangrijk voor hen is.

  7. "Levensmotto kaartjes": Deze kaartjes kunnen jongeren helpen bij het ontdekken en formuleren van hun levensmotto en kunnen mogelijk als inspiratie dienen.

  8. "Kwaliteiten spel": Dit spel is visueel aantrekkelijk en kan jongeren helpen om hun persoonlijke kwaliteiten te ontdekken en te waarderen.

  Evelyn Visschedijk
 • Superveel dank aan de collega's van Levell @evelynvisschedijk. Wat een mooie tips, die ga ik meteen aan de jongeren van de JongerenGarage doorgeven. Heel helpend!

  Jacqueline van Aalst

Trefwoorden