Oproep: Kunstenaars/makers gezocht!

 • 6 jul
 • Mandy Leeuwis
 • 3
 • 243
Garage2020

Wil je jouw perspectief en kennis inzetten voor het versterken van kansengelijkheid van kinderen? Vind jij het leuk om in een divers ontwerpteam onverwachte kansen en oplossingen in te brengen? Dan zoeken wij jou!

In Utrecht werken we op verschillende manieren aan het versterken van kansengelijkheid vanuit de opgave Gelijke Kansen Jeugd. Eén van die projecten is het ontwerpproces 'Kansrijkestart jonge kind'. Hierin focussen we ons op de thuissituatie, de kinderopvang en de verbinding met de basisschool om de kansen voor alle kinderen te vergroten. Voor dit ontwerpproces zoeken wij voor 6 uur (met mogelijkheid tot later meer inzet) een kunstenaar/maker die onze zoektocht naar oplossingen verrijkt.

Hoe wij werken

Via design thinking werkt een ontwerpteam met steeds meer betrokkenen aan dit project waarbij we in twee wijken pilots ontwerpen en uitvoeren tot 1 juni 2022. Die pilots gaan over hoe jonge kinderen vanuit thuis en de (voor)school een kansrijke start krijgen. Een denkrichting hiervoor is gratis kinderopvang op een plek waar sport, spel, cultuur, zorg en ondersteuning samen komt. De pilots starten wij vanaf het najaar in Overvecht en in de omgeving van Merwede.

Wat je gaat doen

De komende weken werken we aan het verzamelen van ideeën in co-creatiesessies met inwoners en professionals. Daar willen we graag experts bij uitnodigen om ons denken te verrijken. We zijn daarom op zoek naar iemand met een creatieve en kunstzinnige blik, die zin heeft om bij de co-creatiesessies aan te sluiten en meedenkt over het vormen van de pilots. We stemmen deze momenten af op beschikbaarheid van alle deelnemers, maar dit vraagt wel flexibiliteit in jouw agenda.

Over jou

 • Je bent een kunstenaar of maker uit Utrecht die met jouw werk beweging wil brengen en het verschil wil maken.
 • Je hebt affiniteit met kansengelijkheid, jonge kinderen en hun ouders.
 • We zoeken in ieder geval iemand voor 6 uur (deelname aan co-creatiesessies), met de mogelijkheid tot later meer inzet in het proces.
 • Je hebt de komende maanden (naar verwachting tot oktober) tijd en ruimte om flexibel op ons proces aan te sluiten.

Wat bieden we?

 • Een kans om aan projecten te werken die een positieve impact hebben op de kansengelijkheid in de stad.
 • Het werken in een multidisciplinair team.
 • Een innovatieve werkomgeving waarin aansluit op een enthousiast team, met collega’s van Garage2020, Greenberry, partners in het sociaal domein en van de gemeente Utrecht.
 • Veel ruimte voor initiatief en eigen verantwoordelijkheid.
 • Een eerlijke vergoeding.

Altijd op zoek naar een nieuw perspectief

We willen een inclusief netwerk zijn dat ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van collega's inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Zin in?

Stuur een mail met daarin informatie over jezelf, jouw werk en toelichting op jouw affiniteit met het onderwerp naar m.leeuwis@utrecht.nl (projectleider Kansrijke start jonge kind). Doe dit vóór 12 juli 2021.

Reacties

3 reacties, meest recent: 6 juli 2021

Trefwoorden