Buurt=Heet🔥

  • 23 dec
  • Evelyn Visschedijk
  • ·
  • Aangepast 24 dec
  • 44
Buurt=Heet

Hoe kunnen we het gesprek aan gaan met jongeren die niet op het Catshuis verschijnen bij Hugo de Jonge en MarkRutte om te praten over hoe zij deze Corona periode ervaren?

De afstand tot Den Haag wordt alleen maar groter als Ferdinand Grapperhaus na de rellen zegt: “We zullen elke cent schade op ze verhalen. Dat zal ze leren. Als het nodig is slepen we gewoon hun auto voor de deur weg."

Wetenschappers laten al lang zien dat deze taal en benadering niet werkt, Femke Kaulingfreks Arne Popma👌 en Eveline Crone voorop. Zoek daarentegen aansluiting bij hun expressie en ga naar hen toe in plaats van ze naar je toe te halen.

Daarom gingen we met jongeren rappen in een ME busje van de politie, in hun wijk. In hun buurt. Op een voor hen veilige plek. Dat is in een notendop het idee het idee van #debuurtisheet dat we samen met Politie Nederland en Maak realiseerden afgelopen weken.

En wat wordt er gezegd?

“ Hoe dan ook maken ze ons kapot
wijk je af van het systeem dan sluiten ze je op
(…) achterstand, depressie tot aan zelfmoordneigingen
Het doet pijn dat mijn generatie aan het bloeden is zo.”

Luister, wees onder de indruk van hun talent, de wens tot verbinding en maak contact op een manier die aansluit bij hun belevingswereld.

Met dank van een subsidie van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis


De afgelopen weken gingen Garage2020 samen met Politie Nederland en Maak in een ME-bus langs verschillende locaties om het gesprek tussen jongeren en politie mogelijk te maken, juist in deze tijd. We gaven jongeren een stem, een podium en brachten ze in dialoog met de politie. Hier de eerste afleveringen:
https://lnkd.in/eyvEPcQu
https://lnkd.in/egZt5fKh

Wie maakt de buurt heet in Winschoten?🔥🔥🔥
Dat zie je in deze eerste aflevering van Buurt=Heet. Waarin Youssef Koukouh (Youstoub) in een tot studio omgebouwde ME bus naar Groningen afreist. Hier gaat een lokaal talent uit de buurt samen met producer Krankjoram de mic proberen te slopen.
Artiest: MoogleMo
#rap #hiphop #music #dialoog #politie #rellen

MO: ???DE POLITIE?????????????????WIL MIJ KAPOT MAKEN" | Buurt=Heet???? - Aflevering 1 - YouTube

https://youtu.be/Jr0dw1LXrio

Check alle afleveringen op het kanaal: Buurt is Heet https://www.youtube.com/channel/UCGstTMRS75X...