MediaBOKS

Sleutelsessies

  • 13 apr
  • 39

Waarom door Garage2020?

Garage2020 is een netwerk van innovatiewerkplaatsen. We geloven in een samenleving waarin kinderen, jongeren, ouders en hun omgeving samen in staat zijn kansrijk op
te groeien. We ontwerpen samen met kinderen en jongeren nieuwe oplossingen die
hen hierbij helpen. We denken graag anders en benaderen problemen die kinderen en jongeren ervaren op een nieuwe manier. Met deze podcast willen we meer mensen inspireren om op een andere manier te kijken, nodigen we vernieuwers uit om mee te denken en delen we succesverhalen.

De doelgroep

Mensen die met interesse kijken of luisteren naar thema’s in opgroeien, ontwikkeling en sociale innovatie. Denk bijvoorbeeld aan zorgprofessionals, beleidsmakers, ontwerpers, dwarsdenkers en studerende jongeren.

Onderwerpen

We willen succesverhalen delen, jongeren aan het woord laten en problemen met hen verkennen. Helemaal in deze tijdsgeest beginnen we met onderwerpen rondom Corona. We hebben 3 interessante invalshoeken, waarmee we 3 eerste afleveringen willen opzetten en kijken of dit aanslaat:

  • Rap MEe: een initiatief van Garage2020, waarbij jongeren in een ME-busje mochten rappen over hun ervaringen met corona, de uitzichtloosheid en de rellen.

  • De skills voor later: er wordt telkens gesproken over de negatieve impact van corona, maar wat leren jongeren nou wel van deze tijd, welke corona-skills kunnen ze meenemen en hoe kunnen we deze misschien zelfs wel inzichtelijker maken?

  • De generatie-voorspelling: wat doet een corona-periode zoals dit met een generatie, welke puber-gedragingen worden uit- of afgesteld, en wat gaan jongeren hier later nog van merken?

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden