Helpt u ook mee met het testen van What’s Next Junior (in Eindhoven)?

  • mrt 2022
  • John Komen
  • 437
Voor iedereen

What’s Next Junior is een applicatie gemaakt door @Bibliotheek Eindhoven en @Garage2020 in samenwerking met CQM, Edux, Smart Start, Korein en Salto. De uitdaging van het project is het stimuleren van het lees- en voorleesplezier bij ouders en kinderen. What’s Next Junior kan kinderen, ouders en leerkrachten helpen bij het kiezen van een leuk boek en op die manier bijdragen aan leesplezier en leesmotivatie. What’s Next Junior is een soort ‘Netflix’, maar dan voor boeken!

U kunt als ouder thuis een titel of schrijver intypen in de applicatie. Daarna wordt gevraagd een specifiek boek te kiezen waar u het advies op wil laten baseren. Vervolgens krijgt u, op basis van het ‘anderen lazen ook’-principe, suggesties voorgesteld van andere boeken. Let op! Het advies is gelinkt aan boeken in de Bibliotheek Eindhoven in de Witte Dame.

Deze applicatie draait nu op een aantal scholen in Eindhoven als proefperiode, om te zien wat de ervaringen zijn van kinderen en leerkrachten op school. Maar ook u als ouder thuis kunt What’s Next Junior samen met uw kind gebruiken om een leuk volgend boek te vinden. Bijvoorbeeld om een leuk voorleesboek te kiezen of om uw kind te helpen met het vinden van een leuk leesboek.

What’s Next Junior voor thuis is te gebruiken via deze link: http://wnjwittedame.boekadvies.bibliotheekeindhoven.nl/

De huidige applicatie is een eerste model waarover we ervaringen en feedback willen ophalen. Hopelijk wilt u daar aan meehelpen en What’s Next Junior thuis uit proberen! Laat uw ervaringen achter via deze link: https://forms.gle/rKfJDfJ6CyCN1Spb6

403 - Forbidden: Access is denied.

http://wnjwittedame.boekadvies.bibliotheekeindh...