Blog over mijn stage bij Garage2020

  • 22 jun
  • Dagmar
  • 114

Vanuit mijn opleiding Communicatiewetenschap een de Universiteit van Amsterdam heb ik een blog geschreven over mijn leuke en vooral leerzame stage bij Garage2020. Deze blog is gepubliceerd op een platform waar alleen medestudenten toegang tot hebben, maar ik wil die van mij ook graag met jullie delen. Ben je benieuwd naar mijn activiteiten tijdens mijn stage? Lees dan mijn blog hieronder!

Stagiair bij Garage2020: Innovatie binnen de jeugdhulp

Dagmar van Keeken
Eindfase

06/06/2021

"Een stage bij een organisatie met een maatschappelijk doel, dat is wat ik erg belangrijk vond bij het zoeken naar een stage! En deze organisatie heb ik zeker gevonden. Garage2020: een innovatieve organisatie die als doel heeft de traditionele vormen van jeugdhulp overbodig te maken om het kind sterk te kunnen laten opgroeien. Dit doen zij met experts op veel verschillende gebieden die anders durven te denken. Denk aan filosofen, data scientists en social designers. Dat ik vanaf februari 2021 tot aan bijna het einde van mijn stageperiode (begin juli) onderdeel mag zijn van het team in Amsterdam, vind ik echt heel leuk! Mijn tijdelijke collega’s zijn stuk voor stuk geweldige personen die ik, ondanks de coronacrisis, momenteel steeds vaker in real life ontmoet. Na een lange periode alleen vanuit huis gewerkt te hebben, is dat toch erg fijn!

Nu zul je je afvragen: wat doe je als stagiair communicatie nou precies bij een organisatie binnen de jeugdhulp? Wat ik doe is erg uiteenlopend. Daarom zal ik twee voorbeelden geven van projecten waar ik mij voornamelijk mee bezig houd en wat mijn taken daarin zijn.

Het project waar ik het meeste van de tijd mee bezig ben, is het opbouwen van een online community. Dit online platform is momenteel al gelanceerd en we zijn nu de eerste, belangrijke stappen aan het zetten om ervoor te zorgen dat de online community zich succesvol ontwikkelt. Voor dit platform maak ik dingen, zoals visuele content en ik schrijf teksten. Ook denk ik samen met de communitycoach na over hoe we de community onder de aandacht kunnen brengen bij het publiek en hoe we ervoor kunnen zorgen dat leden actief zijn op het platform. Van dit project heb ik zeker het meeste geleerd tijdens mijn stage, omdat dit voor mij een hele nieuwe tak van communicatie was en ik veel in contact ben geweest met experts op dit gebied.

Een ander project waar ik mij mee bezig houd, is een project in samenwerking met Gemeente Amsterdam waarin we een tool willen bouwen om het probleem rondom messengeweld bij jongeren in Amsterdam aan te pakken. Binnen dit project doe ik voornamelijk deskresearch, maar pas ik ook mijn kennis toe aan de hand van geleerde gedragstheorieën.

Naast deze twee projecten, ben ik ook bezig met de sociale media van Garage2020 en doe ik natuurlijk een onderzoek. Met mijn onderzoek, die momenteel bijna is afgerond, heb ik gekeken in hoeverre er een effect bestaat van het geven van positieve feedback op gedeelde kennis op de mate dat iemand zich bekwaam voelt kennis te delen en of dit van invloed is op de intentie om toekomstige kennis te delen. Daarnaast heb ik gekeken of het effect van het geven van positieve feedback op deze bekwaamheid versterkt wordt op het moment dat iemand veel vertrouwen heeft in een online community. De resultaten lieten alleen zien dat er inderdaad een versterkend effect bestaat van vertrouwen. Garage2020 heeft hier zeker iets aan en zal dit inzicht gebruiken door te investeren in de mate van vertrouwen binnen de online community die zij nu zijn gestart.

Al met al heb ik een zeer leuke, interessante en vooral leerzame stage die bijna tot zijn einde is! Ik raad het iedereen aan een stage te doen bij Garage2020, vooral als je affiniteit hebt met de jeugd en je graag een maatschappelijk doel wil dienen. Zelf heb ik in ieder geval nog heel veel zin in de aankomende maand!"Trefwoorden