Op zoek naar een naam en nieuwe regel

  • 14 apr
  • 110
De Krijtclub

Op zoek naar een naam en nieuwe regel

Afgelopen week deden veel moeders mee aan de Ramadan, dus het werd een Keuken ochtend zonder eten dit keer, maar wél met hele fijne gesprekken. Er waren ook weer kindjes bij en een van de moeders deelde na afloop deze foto van haar dreumes met: ‘samen komen we steeds een stapje verder’. Super!

Hoeveel moeders doen mee? Er sloten vier nieuwe moeders aan, en tijdens het voorstelrondje kwamen een aantal mensen de ruimte in en uit lopen. Toen ontstond het idee of er een bepaalde limiet moet zijn aan deelnemers per week. Sommige moeders luchten hier hun hart, dus de gesprekken die je met elkaar hebt voelen privé. Moeders bouwen persoonlijk contact met elkaar op.

We weten nog niet welke regel we met elkaar voor gaan verzinnen, maar het was fijn dat dit onderwerp - wat heb je nodig om je veilig te voelen om te delen? - onderwerp van gesprek was.

Hoe heten de ‘facilitatoren’?

Verder hadden we het met de moeders over onze titel, die van Mariëlle en mij, Margarita. De letterlijke vertaling van facilitators is ‘mogelijk makers’. Dat klinkt leuk, maar floep je er nog niet zo makkelijk uit. En dekt de lading nog niet voldoende.

Ideeën zijn welkom!